Doi morţi, niciun vinovat

Doi morţi, niciun vinovat

Continuă ancheta în cazul accidentului de muncă de lângă Biblioteca Naţională, în care şi-au pierdut viaţa doi oameni. Nimeni nu-şi asumă vreo vină, iar responsabilii se ascund. Administratorul companiei la care erau angajaţi muncitorii s-a limitat la a transmite un mesaj de condoleanţe. Nici primăria Sectorului 3, instituţia căreia îi aparţineau lucrările, nu a transmis o reacţie oficială. Până acum, s-a lăsat doar cu amenzi. Inspectoratul de stat în construcţii a sancţionat trei firme care ar fi avut lucrări acolo cu câte 50 de mii de lei. Şi primăria Sectorului 3 a primit o amendă de cinci mii de lei.

Directorul companiei care realiza lucrările pe şantierul morţii a fost astăzi în faţa anchetatorilor. Patru ore a stat la audieri.

Şi angajaţii firmei au fost chemaţi la audieri. Iar anchetatorii aveau să afle despre condiţiile e muncă de pe şantier.

Acest bărbat a venit din Bangladesh la noi în ţară, în căutarea unui trai mai bun - câştiga puţin peste două mii de
lei lunar, dar era multumit. Nu avea habar că este pe un şantier ilegal. Este fericit că a scăpat cu viaţă după accidentul de acum 3 zile iar la poliţie a venit împreună cu un translator pentru a da declaraţii.
Este martor cheie în dosar. Între timp, familiile celor doi muncitori care au murit se pregătesc de înmormântări.

Între timp reprezentanţii instituţiilor responsabile, se ascund…

În urmă cu o săptămână, primarul Sectorului 3 , Robert Negoiţă, admitea, într-o şedinţă a consiliului local, că lucrările pe terenuri care nu aparţin instituţiei pe care o conduce reprezintă o practică.

Audierile în acest caz vor continua şi în zilele următoare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt