Doi scafandri au murit înecaţi la Eforie Nord

Doi scafandri au murit înecaţi la Eforie Nord

Doi scafandri au murit la Eforie Nord în timp ce făceau o cercetare marină asupra fundului mării, la 3 sute de metri în larg. Colegul din barcă, care-i aştepta la suprafaţă a dat alarma când a văzut că nu se mai intorc. Elicopterul SMURD i-a reperat din aer, iar scafandrii militari de la ISU Dobrogea iau scos din adâncuri.

Matei Emil Marian, 54 de ani, din Mangalia si Ştefan-Adrian Strungaru , de 32 de ani, din Iaşi, erau intr-o misiune de monitorizare a biodiversitătii marine din cadrul proiectului de largire a plajelor. Filmau fundul apei, rocile si vietatile marine. La suprafata ii monitoriza o ambarcatiune si-un coleg. El a chemat scafandri militari ca sa-i salveze.

Scafandrii fara viata au fost dusi la mal si imediat echipele de urgentă au inceput să le acorde primul ajutor. Manevre de resuscitare si monitorizare cardiaca.

Scafandri au fost intubati si ventilati de medic in timpul manevrelor de salvare.

Nimeni nu isi explica cum au murit cei doi. Unul era geogolog, iar altul bun scafandru profesionist. Doar aerul din
butelii ar putea fi de vina. Daca nu a fost suficient sau amestecul respirator n-a fost facut cum trebuie.

Firma celor doi scafandri morti castigase contractul de prospectiune marina la licitatia organizata de Apele Romane. Moartea lor este tratata acum ca accident de munca

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt