Droguri ,,pe datorie". Metoda care creează noi dealeri

Droguri ,,pe datorie". Metoda care creează noi dealeri
foto: DIICOT

O nouă metodă prin care traficanţii de droguri racolează alţi tineri care să le calce pe urme devine tot mai răspândită în şcoli. Dealerii dau stupefiante „pe datorie”, iar elevii le pot achita doar dacă încep să vândă mai departe.

Se formează astfel un bulgăre care creează tot mai mulţi traficanţi şi duce la tot mai mulţi consumatori. De cele mai multe ori, dependenţa şi dorinţa de a câştiga bani îi fac vulnerabili pe aceşti adolescenţi. Atenţie, urmează informaţii care vă pot afecta emoţional! 

Dealerii experimentaţi profită de naivitatea tinerilor şi reuşesc să se infiltreze în şcoli, unde găsesc noi clienţi, dar şi viitori traficanţi. Astfel se formează  reţele, care se extind pe zi ce trece. Iar de aici până la consumul constant mai este un singur pas. Medicii sunt de părere că cea mai sigură metodă de a evita problemele legate de dependenţă rămâne prevenţia.
Cei din domeniul criminalistic spun că pedepsele înăsprite ar putea fi o modalitate de reducere a traficului şi consumului de droguri.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt