După Estonia, şi Lituania şi-a anunţat sprijinul pentru Rutte. ”A fost unul dintre politicienii care au recunoscut devreme ameninţarea rusă”

După Estonia, şi Lituania şi-a anunţat sprijinul pentru Rutte. ”A fost unul dintre politicienii care au recunoscut devreme ameninţarea rusă”

Preşedintele lituanian Gitanas Nausėda s-a întâlnit marţi cu prim-ministrul olandez Mark Rutte, considerat favorit în cursa pentru a-i succeda lui Jens Stoltenberg în funcţia de secretar general al NATO, scrie presa lituaniană.

În urma întâlnirii lor de la Vilnius, Nausėda a confirmat sprijinul Lituaniei pentru candidatura lui Rutte la funcţia de secretar general al NATO.

"Facem acest lucru din mai multe motive. Îl cunosc pe Mark de mulţi ani, el a fost unul dintre acei politicieni care a recunoscut ameninţarea rusă destul de devreme şi este deosebit de sensibil şi înţelegător în ceea ce priveşte ameninţările la adresa flancului estic al NATO", a declarat preşedintele în cadrul unei conferinţe de presă.

Nausėda a declarat că, în timpul întâlnirii, a auzit preocupările lui Rutte cu privire la flancul estic al NATO şi au discutat măsuri concrete pentru îmbunătăţirea apărării acestuia.

Potrivit lui Rutte, Lituania ar putea conta pe NATO în cazul unui atac.

"Graniţele Lituaniei sunt graniţele UE şi ale NATO. Asta înseamnă că sunt şi frontierele noastre, aşa că le vom apăra", a declarat Rutte la Vilnius. "Mesajul meu pentru poporul lituanian este că nu sunteţi singuri, sunteţi membri ai NATO şi ai UE şi că puteţi conta întotdeauna pe sprijinul nostru, al tuturor."

Premierul olandez a subliniat că UE şi NATO trebuie să lucreze în mod activ "pentru a-şi consolida rezistenţa militară în faţa ameninţării militare ruseşti".
 

Afla mai multe desprelituanianausėdasprijinrutte
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt