Emblematicele litere de la Hollywood şi-au sărbătorit centenarul

Emblematicele litere de la Hollywood şi-au sărbătorit centenarul

Legendarele litere ce formează cuvântul Hollywood, amplasate pe dealurile de deasupra oraşului Los Angeles şi devenite în prezent un simbol global al industriei cinematografice, şi-au sărbătorit vineri centenarul în stil mare, fiind iluminate, ceea ce nu s-a mai întâmplat de zeci de ani relatează France Presse.

De-a lungul anilor, semnul a devenit aproape mai faimos decât vedetele de film din Los Angeles. Cele nouă litere însele au fost protagonistele unei multitudini de filme şi seriale a căror acţiune se derulează în "L.A." şi au fost distruse de nenumărate ori cu efecte speciale, ca şi cum ar simboliza riscul dispariţiei cinematografiei şi a Americii.
Sigla a fost, de asemenea, scena unor adevărate tragedii, cum a fost cazul când actriţa de origine britanică Peg Entwistle s-a sinucis, sărind din vârful literei H în 1932.
Un obiectiv obligatoriu pentru orice turist din Los Angeles, înscrisul este pe cât de faimos, pe atât de puţin cunoscut: ridicat în 1923, a fost iniţial format din 13 litere, "HOLLYWOODLAND", cu scopul de a promova o nouă zonă rezidenţială.
Acest panou gigantic, ale cărui mii de becuri se aprindeau în succesiune regulată pentru a atrage atenţia asupra caselor construite chiar dedesubt, a devenit un simbol datorită boom-ului industriei cinematografice din Oraşul Îngerilor.
Cu toate acestea, literele au fost aproape distruse. În anii 1940, locuitorii din zonă au cerut administraţiei oraşului să îndepărteze semnul, al cărui H fusese deteriorat de vânt.
Dar municipalitatea a decis să-l repare iar, în 1949, a eliminat "LAND" pentru a păstra "HOLLYWOOD" aşa cum îl ştim astăzi.
 

Afla mai multe despreliterehollywoodcentenar
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt