Emoţii şi lacrimi la examenul de rezidenţiat

Emoţii şi lacrimi la examenul de rezidenţiat

Peste 10 mii de absolvenţi la mediciină au susţinut  examenul de rezidenţiat. Dermatologia, Psihiatria sau Imagistica sunt cele mai căutate specializări, iar cea mai mare concurenţă este în domeniul Farmaciei.

Tinerii absolvenţi vor să fie medici, însă caută să îmbine viaţa profesională cu cea personală, aşa că aleg specializările mai uşoare. Asta face ca şi Ministerul Sănătăţii să schimbe strategia în următorii ani ca să nu mai existe deficit de medici la specializările grele, cum ar fi medicina de urgenţă. 

Timp de patru ore, absolvenţii universităţii de medicină şi farmacie au avut de răspuns la 200 de întrebări. Însă doar cei care au luat un punctaj de minimum 65% promovează. Subiectele le-au dat unora bătăi de cap. 

La Farmacie este cea mai mare concurenţă. Peste 2.000 de tineri au sperat să ocupe unul dintre cele 409 locuri scoase la concurs la nivel naţional. La medicină generală concurenţa a fost mai mică. 

37% din totalul celor înscrişi au susţinut examenul de rezidenţiat la Bucureşti. Anul acesta însă, absolvenţii de medicină nu se mai înghesuie să prindă un loc la specializări grele, ci le aleg pe celee mai uşoare, care să le ofere posibilitatea să se bucure şi de timp liber. De aceea, Ministerul Sănătăţii a scos la concurs mai multe locuri la medicina de familie, acolo unde există deficit în acest moment. 

Anul acesta Dermatologia este cea mai căutată specializare, iar pe locul doi este psihiatria. Numai că cele mai multe locuri scoase la concurs sunt pentru medicină de familie, anestezie şi terapie intensivă, cardiologie, medicină internă sau pediatrie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt