Erdogan îl felicită pe Putin pentru realegere şi se oferă, din nou, să medieze conflictul cu Ucraina. ”Acest război trebuie să înceteze”

Erdogan îl felicită pe Putin pentru realegere şi se oferă, din nou, să medieze conflictul cu Ucraina. ”Acest război trebuie să înceteze”

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a felicitat pe omologul său rus Vladimir Putin pentru realegerea sa în weekend şi s-a oferit din nou să medieze între Ucraina şi Rusia, a anunţat preşedinţia turcă, relatează News.ro.
Într-un apel telefonic, ”preşedintele Erdogan a apreciat că evoluţia pozitivă a relaţiilor între Turcia şi Rusia continuă şi a declarat că Turcia este pregătită să joace un rol de facilitator pentru a o face să vină la masa negocierilor cu Ucraina”, a anunţat luni preşedinţia turcă.
”Acest război trebuie să înceteze”, a subliniat, la rândul său, ministrul turc de Externe Hakan Fidan, intervievat la postul privat CNN Türk.
”De ambele părţi, zeci de mii de mame îşi îngroapă copiii, iar asta continuă. Cele două părţi nu au decât prea mult de pierdut şi nimic de câştigat”, a subliniat el, subliniind că se teme de ”un risc al proliferării” conflictului în regiune.
A vorbi despre ”trupe europene, ameninţarea nucleară, toate astea sunt periculoase”, a apreciat şeful diplomaţiei turce.
”Turcia este una dintre puţinele ţări din NATO care cer pacea. Preşedintele nostru cere pacea”, a subliniat el, adăugând că acest lucru ”aduce un pic de lumină într-un mediu foarte întunecat”.
Ankara menţine relaţii atât cu Kievul, cât şi cu Moscova de la începutul Războiului din Ucraina şi şi-a oferit în mai multe rânduri bunele oficii în vederea unei ieşiri negociate din conflictul între cele două ţări riverane, ca Turcia, la Marea Neagră.
Recep Tayyip Erdogan l-a primit la începutul lui martie pe omologul său ucrainbean Volodimir Zelenski la Istanbul.
El s-a pregătit să-l primească, la 9 februarie, pe omologul său rus Vladimir Putin, care şi-a anulat vizita în ultimul moment.

Afla mai multe despreputinerdogan
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt