Europa Express

Europa Express

Un tren care a trecut prin aproape toate ţările din Europa a ajuns azi şi în România. Însă, călătorii au fost surprinşi de ce au găsit- căi ferate extrem de vechi şi uzate şi o gară care stă să se prăbuşească . Membrii din Comisia Europeană care au organizat acest traseu de 20 de mii de kilometri au fost dezamăgiţi de infrastructura de la noi din ţară. Însă, comisarul european Adina Vălan, spune că în urma acestui proiect cu trenul Connecting Europe Express, România va obţine fonduri şi va investi în structura feroviară.

La ora 10 trenul Connecting Europe Express a ajuns în Giurgiu, într-o gară care nu a mai fost renovată de ani buni
dar care este încă pe harta feroviară! Imaginea a fost însă… spălată de un ansamblu folcloric care şi-a întâmpinat
oaspeţii!

După 20 de minute…trenul s-a pus în mişcare cu destinaţia… Bucureşti!

Şi două ore a durat…drumul care în mod normal are 60 de km. Din cauza unui pod închis…s-a făcut un ocol de 45 de km. Însă, în ciuda problemelor, membrii Comisiei Europene au vrut să marcheze primul lor drum cu trenul în România.

Însă… infrastructura din România lasă de dorit şi acest lucru se vede din prima.

La ora 12 şi 25, cu o întârziere de un minut faţă de ora stabilită, Conecting Europe Express a ajuns în Gara de Nord din Bucureşti! Oficialii s-au înghesuit să-şi primească oaspeţii!

Trenul Connecting Europe Express va sta în România până duminică. În ţara noastră trenul va parcurge 900 de kilometri şi se va opri în mai multe gări.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt