Evaziune de jumătate de milion de euro din afaceri cu usturoi

Evaziune de jumătate de milion de euro din afaceri cu usturoi

Două persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală după ce ar fi realizat achiziţii de usturoi şi utilaje din Spania, simulând de pe telefonul mobil efectuarea tranzacţiilor bancare, ulterior neînregistrând venituri în sumă de 500.000 de euro, potrivit IPJ Buzău.

Autorităţile din Buzău au pus în aplicare 14 mandate de percheziţie la locuinţele şi sediile unor persoane fizice şi juridice, în judeţ, privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

„Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2022, două persoane ar fi achiziţionat de la cetăţeni străini usturoi şi utilaje de manipulare a mărfii, inducând în eroare persoanele vătămate, prin prezentarea unor mijloace de plată electronice fictive”, au arătat reprezentanţii IPJ Buzău.

Achiziţiile ar fi fost făcute de la furnizori din Spania, iar pentru a plăti produsele respective, persoanele în cauză s-ar fi folosit de aplicaţii mobile prin intermediul cărora ar fi simulat tranzacţiile bancare. În final, în conturile partenerilor de afaceri din spaţiul intracomunitar nu ar mai fi ajuns sumele respective de bani. Ulterior, marfa ar fi fost vândută fără declararea veniturilor.
 

Afla mai multe despreevaziuneipj buzauperchezitie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt