Faimoasa "Mona Lisa", mutată la subsolul muzeului Luvru

Faimoasa "Mona Lisa", mutată la subsolul muzeului Luvru

Faimoasa lucrare "Mona Lisa", de Leonardo da Vinci, ar putea fi mutată la subsolul muzeului Luvru. Turiştii se plâng că nu o pot admira în condiţii bune.

Directorul Muzeului Luvru, Laurence des Cars, a sugerat recent mutarea popularei opere de artă într-o cameră dedicată construită în subsolul instituţiei.

"Nu primim foarte bine vizitatorii în această cameră, aşa că avem impresia că nu ne facem treaba cum trebuie", a declarat el personalului şi supervizorilor. "Mutarea Giocondei într-o cameră separată ar putea pune capăt dezamăgirii publicului".

"Ne-am gândit la acest lucru de mult timp, dar de data aceasta toată lumea este de acord", a declarat Vincent Delieuvin, conservatorul şef al Luvru pentru pictura italiană din secolul al XVI-lea.

"Este o cameră mare, iar Mona Lisa se află în spate, în spatele geamului său de securitate, aşa că la prima vedere pare un timbru poştal", a spus el.

Luvrul primeşte anual nouă milioane de vizitatori, iar potrivit oficialilor muzeului, Mona Lisa este principala atracţie pentru 80% dintre aceste persoane. "În zilele deosebit de aglomerate, 250.000 de oameni stau la aceeaşi coadă la care am stat eu şi mama mea".

Afla mai multe despregiocondamona lisaluvru
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt