Fâşia Gaza, bombardată în timpul nopţii. Peste 200 de lovituri aeriene

Fâşia Gaza, bombardată în timpul nopţii. Peste 200 de lovituri aeriene

Conflictul Israel-Hamas a intrat în a patra zi. Bombardamentele asupra Fâşiei Gaza au continuat pe timpul nopţii, după ce Israelul a anunţat asediu total asupra enclavei. Bilanţul morţilor creşte de la o oră la alta.Sunt peste 900 de morţi în partea israeliană şi peste 2.400 de răniţi şi peste 700 de morţi şi 3.700 de răniţi în tabăra palestiniană.

Hamas ameninţă acum că va începe să ucidă civilii ostatici dacă Israelul va continua atacurile, fără un avertisment în prealabil. După ce fâşia Gaza a rămas fără apă, gaz şi curent electric apare riscul unei noi probleme majore, o criză umanitară de proporţii care îi îngrijorează pe înalţii oficiali ai ONU. Până acum, aproape 190.000 de palestinieni au fost strămutaţi. Atenţie, urmează imagini şi detalii cu un puternic impact emoţional. 

Alertă de raid aerian în Israel! Hamas a lansat un atac masiv cu rachete asupra oraşului Tel Aviv şi a zonelor din jur. Teoririşii ţintesc şi aeroportul Ben Gurion. Hamas a cerut civililor din Ashkelon să îşi părăsească locuinţele cât mai repede. Situaţia e disperată şi în celelalte oraşe din sudul Israelului.

Loviturile de represalii ale Israelului asupra Fâşiei Gaza au continuat. Peste 200 de atacuri aeriene au avut loc numai în timpul nopţii. Niciun loc nu mai e sigur pentru civilii din Gaza care încearcă să îşi salveze viaţa lor şi a celor dragi, cu orice preţ. Este doar începutul luptei împotriva Hamas. Nu am avut de ales atunci când am intrat în conflict, transmit oficialii din Israel. 

După ce ministrul israelian al Apărării a ordonat asediu total asupra Fâşiei Gaza, aceasta se află la un pas de o criză umanitară de proporţii.În ultimele 2 zile, palestinienii au avut curent electric numai 4 ore. Situaţia din spitale este critică. Ministerul Palestinian al Sănătăţii cere deschiderea unui coridor pentru a asigura livrarea ajutorului medical de care depind sute de victime. Deşi Israelul susţine că a lovit ţinte Hamas în Gaza, alte surse susţin că au fost lovite şi ţinte civile.

De la Ierusalim, preşedintele Asociaţiei de Prietenie Româno-Americană vorbeşte, cu lacrimi în ochi, despre drama pe care o trăiesc cele două milioane de palestinieni. 

Lupta e abia la început, transmit Forţele de Apărare Israeliene, care au găsit 1,500 de cadavre ale teroriştilor Hamas pe teritoriul Israelului. Hamas anunţă că nu există cale de negociere atât timp cât continuă ostilităţile asupra Gaza. Mai mult, ameninţă că va ucide câte un ostatic pentru fiecare bombardament lansat fără avertisment. 

Liderul Hamas Mohammed Deif a devenit acum duşmanul numărul 1 al Israelului. Deif, care a supravieţuit mai multor tentative de asasinat şi a ajuns la conducerea grupării teroriste, este cel care ar fi pus la cale atacul atât de sofisticat care a îngenunchiat una dintre cele mai puternice agenţie de servicii secrete din lume.

În Israel, civilii trăiesc în teroare. În orice clipă, un nou atac le-ar putea aduce sfârşitul. Sunt cozi imense la magazinele care au rămas deschise. 
După atacurile aeriane, Israelul ar putea anunţa şi o ofensivă terestră. Ţara a mobilizat 300,000 de rezervişti pe lângă cei 170,000 de militari ai IDF. Avioane Hercule au fost trimise în Europa pentru a lua rezervişti din mai multe state, semn că ofensiva terestră ar putea începe în orice moment. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt