Femeile, cele mai bogate din Guvernul Ciolacu

Femeile, cele mai bogate din Guvernul Ciolacu

Bijuterii, tablouri, case, maşini şi milioane de lei în conturi. Aşa arată declaraţiile de avere ale miniştrilor cabinetului Ciolacu. Cele care conduc acest top sunt doamnele din Executiv. Alina Gorghiu, Raluca Turcan sau Gabriela Firea au mai mulţi bani ca premierul. Nu toţi miniştri însă au depus declaraţiile de avere pentru acest an, iar unii au uitat să o mai facă încă din 2017.

Doar şaspte membri ai Cabinetului Ciolacu şi-au depus declaraţiile de avere în acest an, deşi termenul limită a trecut. Cei mai responsabil au fost Marian Neacşu, Alexandru Rafila sau Gabriela Firea, în timp ce Sorin Grindeanu, de exemplu, nu a mai făcut acest lucru din 2017, de pe vremea când era prim-ministru. Nici Cătălin Predoiu nu şi-a îndeplinit aceasta datorie ce ii revine odată cu funcţia, încă din 2020, iar Adrian Câciu din 2021.
Potrivit declaraţiei de avere de anul trecut, cei mai mulţi bani îi are Alina Gorghiu, care conduce detaşat topul Executivului. Pentru prima dată în Guvern, Gorghiu are o avere declarată de 1.821.000 de euro. Cei mai mulţi bani îi are în conturi şi titluri de stat, iar soţul vine cu o mare parte a acestei contribuţii. În plus, familia Gorghiu deţine şi o casă, un apartament şi un teren.
Pe locul doi în top este ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, cu o avere de 1.200.000 de euro. O mare parte a acestor bani sunt în depozite bancare, multe înfiinţate în 2022. Potrivit declaraţiei de avere depusă anul acesta, ministrul Sănătăţii are şi 3 salarii şi a vândut şi un apartament de 250.000 de euro. În plus, deţine trei terenuri intravilane, unul agricol, o casă şi un apartament.
Pe locul trei este tot o doamnă din Guvern: Raluca Turcan. Declaraţia de avere de anul trecut arată că ministrul Culturii are, împreună cu soţul, aproape 580 de mii de euro. Turcan mai are şi 2 terenuri şi un apartament, iar cei mai mulţi bani îi are în depozite bancare. 
Pe locul patru este tot o doamnă, Gabriela Firea. Cu puţin peste 300.000 de euro, ministrul Familiei are cei mai mulţi bani investiţi în bijuterii şi tablouri, peste 100.000 de euro. Are şi mai multe terenuri şi o casă, toate pe numele soţului.
Locul cinci îi revine unei doamne nou intrate în Guvern, Luminiţa Odobescu. Are o avere declarată anul acesta de 270.000 de euro la care se adaugă apartamente, case şi terenuri. În total 7 proprietăţi.
Marcel Ciolacu este abia pe locul şase cu 248 de mii de euro,  conform declaraţiei de avere de anul trecut. El deţine şi 2 terenuri , 2 case şi a împrumutat în nume personal 490.000 de lei.
Cel mai sărac ministru pare să fie Adrian Câciu, cu 37.000 de euro. Însă declaraţia de avere datează din 2021. El are şi 2 terenuri, 2 clădiri şi 2 maşini.
 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt