Fenomen rar. Marea Neagră s-a retras

Fenomen rar. Marea Neagră s-a retras
foto: captură video

Furtunile din ultimele săptămâni au lăsat urme vizibile şi asupra ţărmului Mării Negre. În mai mule locuri marea s-a retras, iar structura plajelor s-a modificat considerabil. Specialiştii au explicat fenomenul pentru reporterii Prima TV. 
Acum e doar nisip. E fin, neted, iar pentru cei care nu cunosc zona, pare că aşa fost întotdeauna. Dar situaţia s-a schimbat de la o zi la alta. Dacă iniţial marea avansase şi adusele pe plajă scoici şi alge, acum apa s-a retras chiar si câteva zeci de metri, în unele zone. Aşa s-au născut noi porţiuni de plajă. 
 
Fenomenul este rar la Marea Neagră, dar specialiştii îl explică cu uşurinţă. Zonele din Mamaia şi Constanţa, unde intrarea în apă nu este abruptă, au rămas pur şi simplu descoperite. Potrivit experţilor, retragrea mării e determinată de furtuna care a răvăsit toata Dobrogea, in weekend.
 
Cel mai bine, schimbarea ţărmului se observă în partea de nord, acolo unde nu există multe construcţii. Vremea bună din următoarele zile va aduce, uşor-uşor, marea la locul ei. Cei care vor să facă poze şi să vadă fenomenul, ar trebui să se grăbească. 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt