Fentanyl furat din farmacia spitalului

Fentanyl furat din farmacia spitalului
foto: dea.gov

Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, din farmacia unităţii medicale au dispărut cutii întregi de Fentanyl. Medicamentul este încadrat în categoria celor mai periculoase stupefiante. Poliţiştii încearcă să afle dacă există vreo legătură între acest caz şi farmacistul din Capitală, originar tot din Piteşti, care vindea astfel de medicamente pe piaţa liberă. 

Nimeni nu ştie cum au dispărut cele cinci cutii cu 25 de fiole de fentanyl din stocurile farmaciei Spitalului Judeţean. Dintr-o întâmplare s-a aflat că nu mai există. Pentru că are efecte psihotrope, Fentanyl este eliberat doar pe bază de reţetă specială pentru substanţe narcotice şi ajunge la spital prin distribuitor. Farmacista nu exclude posibilitatea ca medicamentul să nu fi fost pus în cutii de producător sau distribuitor.
Spitalul Judeţean Argeş utilizează Fentanyl în secţia de Anestezie Terapie Intensivă. Este un analgezic opioid sintetic foarte puternic, utilizat ca anestezic general şi în tratamentul durerilor cronice şi severe.
Incidentul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti vine într-o perioadă în care în rândul consumatorilor de droguri din ţara noastră a crescut alarmant consumul de Fentanyl.
 
Mai mult, a explodat şi un scandal uriaş  la nivelul unuia dintre cele mai mari lanţuri farmaceutice din ţară, după ce s-a descoperit că un farmacist a sustras mii de pastile de Fentanyl, Oxicodonă si alte medicamente stupefiante şi psihotrope

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt