Filmul tragediei de la Iaşi

Filmul tragediei de la Iaşi

Tragedia de la Iaşi putea să fie evitată dacă şoferul camionului s-ar fi asigurat corect înainte de a intra într-o
depăşire periculoasă. O manevră deseori ignorată de şoferi. Din cauză că sunt grăbiţi sau neateţi, conducătorii auto uită de regulile care le salvează viaţa lor şi pe a altora. Accidentul de azi confirmă încă o dată că România este în fruntea accidentelor rutiere din Uniunea Europeană.

În imagini se vede cum şoferul camionului încearcă să depăşească într-o curbă, maşina din faţă care circula
regulamentar. Bărbatul pierde controlul volanului şi loveşte frontal o ambulanţă şi o dubiţă care se deplasau pe sensul opus. În urma impactului 7 oameni au murit, iar două persoane sunt grav rănite.

Astfel de situaţii sunt des întălnite pe şoselele din România. Mulţi şoferi ignoră margajele rutiere, dar şi pe ceilalţi
participanţi la trafic.

Iar rezultatul, de cele mai multe ori este fatal.

Acesta este un exemplu de efectuare corectă a manevrei de depăşire. Până acum manevra de depăşire efectuată incorect era sancţionată de lege cu o amendă care ajungea până la 700 de lei plus reţinerea permisului de conducere pentru 30 de zile. Legea s-a schimbat iar sancţiunea este mai aspră.

Potrivit unui raport la nivel european în România există cele mai nesigure drumuri. Cu 85 de decese la 1 milion de
locuitori. Urmează Letonia cu 73 de decese şi Bulgaria cu 67 de morţi. La polul opus Norvegia are cele mai sigure drumuri. Urmată de Suedia şi Islanda.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt