Forumul Celor Trei Mări, a doua oară la Bucureşti. Dezvoltarea, o prioritate

Forumul Celor Trei Mări, a doua oară la Bucureşti. Dezvoltarea, o prioritate
foto: facebook.com/klausiohannis

În timp ce la graniţă autorităţile sunt în alertă, iar Rusia atacă masiv porturile Ucrainei, la Bucureşti s-au întâlnit unii dintre cei mai importanţi lideri ai Europei. La Forumul celor Trei Mări, dezvoltarea economiei de pe Flancul Estic a fost subiectul principal. Trebuie să ne asigurăm că suntem capabili să ne purtăm singuri de grijă, a transmis Marcel Ciolacu în deschiderea evenimentului. 

Securitatea globală şi nevoia de interconectare pe zona de infrastructură, economică, civilă şi militară în regiune au fost temele intens discutate la Forumul Celor Trei Mări de la Bucureşti. Preşedintele Klaus Iohannis a adus în discuţie şi  nevoia de o mobilitate sporită şi o conectivitate mai bună menite să consolideze postura aliată de descurajare şi apărare pe Flancul Estic.
Forumul Celor Trei Mări este organizat pentru a doua oară la Bucureşti şi reuneşte cele 12 ţări membre ale Uniunii Europene aflate între mările Adriatică, Baltică şi Neagră. Principiile de bază sunt promovarea dezvoltării economice, creşetrea coeziunii la nivel european şi consolidarea legăturilor transatlantice. La Forum a fost invitat şi John Kerry, emisarul special al preşedintelui Statelor Unite ale Americii pentru Climă. 
Rail2Sea, calea ferată ce va lega Constanţa de Gdansk, dar şi Via Carpatia sunt unele dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare discutate la Forum. S-a discutat şi despre sectorul energiei nucleare, care ar putea transforma ţara noastră într-un furnizor important de securitate energetică în plan regional.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt