Furtuni şi vânt puternic la Călăraşi. Val de frig în România

Furtuni şi vânt puternic la Călăraşi. Val de frig în România
foto: arhivă

România a fost lovită de furtuni şi vânt puternic, iar rafalele au atins, în unele zone, şi 100 de km/h. La Călăraşi, un nor puternic de praf s-a ridicat deasupra oraşului, iar oamenii s-au adăpostit pe unde au putut. A fost un val de frig, de altfel, în jumătatea de sud a ţării, temperaturile au scăzut radical.

Străzi blocate şi trafic îngreunat. De asta au avut parte cei care s-au încumetat să urce la volanul maşinilor pe o astfel de vreme capricioasă. Pompierii au fost solicitaţi să intervină după ce un copac a fost smuls din rădăcini, chiar sub privirile şoferilor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. 

Pe o altă stradă, un localnic a fost mai puţin norocos. Un trunchi de copac s-a rupt şi a căzut peste autoturismul său. Vecinii sunt cei care i-au dat vestea proastă şi, neavând asigurare de tip casco, omul trebuie să se îndrepte împotriva administratorului drumului pentru a-şi putea repara maşina, fără să plătească el.

Vecinii spun că de vină ar fi un locatar care a prins arborele în ciment, motiv pentru care acesta s-a uscat. În plus, pompierii au trebuit să intervină şi la mai multe incendii de vegetaţie care s-au răspândit cu uşurinţă din cauza vântului.

Rafalele puternice au dat peste cap şi o sărbătoare, în comuna Dichiseni. Aici, localnicii se bucurau de zilele comunei, dar petrecerea s-a oprit după prima zi. Din fericire, meteorologii anunţă că pentru zilele care urmează nu vor mai exista avertizări meteo de vânt sever.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt