Furtunile au făcut ravagii în România

Furtunile au făcut ravagii în România

Acoperişuri luate de vânt, pomi, stâlpi de electricitate şi garduri smulse de vijelie şi puse la pământ! Nu este un scenariu apocaliptic, ci realitatea pură. Asta au trăit oamenii dintr-un sat gălăţean, nevoiţi să înfrunte natura dezlănţuită. În Bucureşti vântul puternic a doborât zeci de copaci şi a distrus zeci de maşini, iar pe litoral zece copii au fost salvaţi de pompieri de pe lacul Siutghiol, unde au fost surprinşi de vijelie. 

Sătenii din satul Şiviţa din comuna Tuluceşti au crezut că a venit apocalipsa. O furtună care a durat între 10 şi 20 de minute a distrus totul în cale. Abia a doua zi au putut vedea dezastrul lăsat în urmă de furtună. Şcoala din sat, dar şi casele, arătau ca după un bombardament. 

Primăria Tuluceşti şi Serviciul local pentru situatii de urgenta au avut mult de lucru imediat după furtună. Au fost indepărtaţi copacii şi stâlpii de electricitate smulşi de vânt, dar şi acoperişurile şi gardurile. Acum, sătenii asteaptă sa vada când se va relua alimentarea cu energie. În Mehedinţi, la Baia de Aramă, nu doar ploaia a făcut ravagii, ci şi grindina, de mărimea unui ou de găină.
În Bucureşti, furtuna a doborât 44  de copaci, iar 33 de masini au fost avariate. ISU Bucuresti a anuntat că echipajele au mers la 46 de interventii. Vremea rea a blocat si circulatia mai multor linii de transport in comun, iar o persoana a fost ranita de un copac prabusit pe maşina in care se afla. Victima a fost preluata de echipajele de salvatori si dusă la spital. 
Nici la malul mării nu a fost linişte la început de zi. Furtunile care au măturat ţara au ajuns şi pe litoral. În zona Ovidiu, la ponton, salvatorii de la ISU Dobrogea au intervenit pentru a aduce la mal 10 copii surprinşi de vijelie pe lacul Siutghiol. Aceştia se antrenau cu caiacele când vântul a început să bată puternic. Şase copii au primit îngrijiri medicale, iar o fată de 14 ani a ajuns la spital după ce a suferit un atac de panică. O vijelie a pornit din senin şi la Eforie nord. Vântul a bătut în rafale şi i-a gonit pe turişti de pe plajă.
 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt