Gabriela Firea a demisionat

Gabriela Firea a demisionat
foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Gabriela Firea a renunţat la funcţia de ministru al Familiei. Ar fi luat această decizie pusă faţă în faţă cu un ultimatum: pleacă de bună voie sau va fi demisă de şefii PSD. Legăturile cu Ştefan Godei, patronul azilelor groazei, au costat-o funcţia. Godei a lucrat ca şofer în toate instituţiile unde a fost şi Firea în ultimii ani. Iar la mai multe evenimente era cel care îi filma live-urile pe Facebook. Firea s-a suspendat şi din funcţia de şefă a organizaţiei PSD Bucureşti.

Anunţul demisiei a venit la mijlocul zilei, după o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria. După demisie, a urmat o lungă postare pe Facebook. ,,Îmi pare rău pentru fiecare om în suferinţă. Inclusiv sau mai ales acum, de cei care nu au fost bine îngrijţi şi protejaţi în căminele de seniori şi dizabilităţi. (...). Am fost zugrăviţi în chip negativ tocmai pentru că incomodez prin suma faptelor bune pe care le-am făcut şi prin conduita mea", a scris Gabriela Firea. Fostul ministru al Familiei a admis pentru prima oară relaţia apropiată dintre consiliera ei, Ligia Enache şi Ştefan Godei, patronul căminelor groazei. 

,,Pe unde a venit Ligia cu mine, la diferite job-uri, în ultimii ani, a venit şi acel bărbat acuzat, să o ajute pe ea, şi pe alţi colegi. Ca şofer, ca om bun la toate. L-a sprijnit la început să-şi facă o asociaţie, dar nu a activat în acele centre. Nu a ştiut că sunt nereguli. (...) Când a apărut primul articol despre cămine, i-am încetat contractul la biroul parlamentar", a mai precizat Gabriela Firea pe contul său de Facebook.

Firea apare în mai multe fotografii alături de Ştefan Godei. În unele se vede clar cum bărbatul o filma pe Gabriela Firea, cel mai probabil pentru live-urile de pe Facebook. Firea s-a suspendat şi de la şefia filialei PSD Bucureşti, funcţie pe care o ocupa din 2016. Analiştii spun, de altfel, că viitorul politic al Gabrielei Firea este compromis.  

După demisia Gabrielei Firea, Marcel Ciolacu a reacţionat tot pe Facebook. Care spune că îşi doreşte şi alte demisii. ,,Aştept ca şi primarii, şefii de Consilii Judeţene, directorii de instituţii publice locale sau şefii din poliţie care au avut o legătură cu azilele groazei să îşi asume pe deplin responsabilitatea. Toţi trebuie să facă un pas în spate", a scris premierul pe contul său de pe o Facebook.

47 de oameni scoşi din azilele din Voluntari ai  lui Ştefan Godei au ajuns acum în centrele Direcţiei de Asistenţă Socială Bucureşti. Vorbim atât despre vârstnici, cât şi despre  persoane tinere, cu dizabilităţi neuropsihice. 
Ancheta continuă în cazul azilelor din Voluntari. Între timp, controalele  dispuse de guvern în ţară s-au finalizat cu închiderea a 21 de centre pentru vârstinici şi persoane cu dizabilităţi. 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt