Gabriela Firea, în cadrul emisiunii La final: ”Nimeni nu mi-a cerut demisia, singură am cerut suspendarea”

Gabriela Firea, în cadrul emisiunii La final: ”Nimeni nu mi-a cerut demisia, singură am cerut suspendarea”

Gabriela Firea a declarat în cadrul emisiunii La final, de la Prima News, că nu i-a i-a cerut nimeni demisia în timpul scandalului legat de azilele de bătrâni, iar decizia de a se autosuspenda a fost una personala
”M-am autosuspăndat pentru că eram legată, spun eu pe nedrept, de un scandal foarte mare care era intens mediatizat, fără precedent în România post-decembristă. Şi nu voiam să duc numele guvernului şi numele partidului în această situaţie delicată. Nu mi-a cerut nimeni să mă autosuspând, nu s-a pus în discuţie situaţia mea, nu mi-a cerut nimeni nici demisia. Eu m-am autosuspăndat, m-am dus la sediul Partidul, i-am depus solicitare să mă autosuspând până pe data de 1 noiembrie, la fel am făcut şi cu funcţia ministerială. Eu m-am dus la domnul prim-ministru, i-am cerut o întâlnire, l-am rugat să mă primească, m-a primit şi m-am dus deja cu demisia scrisă, nu a fost cazul să mi o ceară. Am simţul ridicolului, dacă ar avea toată lumea simţul ridicolului şi în politică şi în alte domenii, lucrurile ar fi mai simple. 
Am revenit pentru că era normal să revin, să muncesc alături de colegii mei, să îmi preiau şi nu aş spune putere. Tocmai asta este greşeala, politicieni care cred că au putere şi uneori nu o manevrează în folosul cetăţenilor şi în concordanţă cu opiniile colegilor. Aveam o situaţie în partid, aveam prerogative pentru un minister, un minister al familiei, care a susţinut şi susţine şi sper să existe şi în următoarea formulă guvernamentală un minister care să se ocupe de natalitate, de susţinerea femeilor, copiilor, cuplurilor tinere, proiecte foarte frumoase şi necesare. Asta cu puterea, ştiţi, eu nu prea sunt de acord. Puterea este a cetăţenilor. Ei ne duc în anumite poziţii publice, ne facem treaba cât putem de bine şi plecăm”, a declarat Firea, în cadrul emisiunii moderate de Ionuţ Cristache.

Afla mai multe despregabriela firea
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt