Gata vacanţa, clopoţelul a sunat din nou

Gata vacanţa, clopoţelul a sunat din nou

În această dimineaţă, trei milioane de  elevi au revenit la şcoală! Au în faţă un nou an în care vor acumula atât informaţii, cât şi altfel de lecţii: despre prietenie, comunitate, bucurii, dar şi dezamăgiri. Totul în 36 de săptămâni de şcoală, împărţite în cinci module.

După trei luni în care au fost pustii, curţile şcolilor s-au umplut din nou. Cu zâmbete şi voie bună. Pentru că aşa arată copilăria. Entuziasmul revederii a fost mare. Rămâne însă... şi nostalgia după vacanţă. 

Cu fiecare clasă materiile devin mai stufoase, iar altele noi se adaugă. Un proces constant de schimbare şi un amalgam de emoţii. Emoţionaţi au fost şi bobocii. Călătoria cunoaşterii ar fi imposibilă fără profesori şi învăţători. Care au ajuns la şcoală înaintea tuturor, să pregătească pentru elevi clasele. 

Cu experienţă sau la început de drum, dascălii urmează să le fie alături copiilor în cele 36 de săptămâni de cursuri, cât are anul şcolar 2023 - 2024. Sunt cinci module, despărţite de cinci vacanţe. Prima dintre ele începe pe 28 octombrie şi durează o săptămână. Urmează vacanţa de iarnă, între 23 decembrie şi 7 ianuarie.

Va exista şi o vacanţă de schi, de o săptămână, la sfârşit de iarnă. Data exactă va fi stabilită de fiecare inspectorat în parte. Urmează vacanţă de primăvară. Şi, din nou, vacanţa de vară. Până atunci însă mai e cale lungă. Iar elevii de neoprit.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt