Gazul ilariant, noua modă printre elevi

Gazul ilariant, noua modă printre elevi

Imaginile cu un grup de eleve care se droghează trăgând gaz ilariant din  baloane a creat isterie pe reţelele sociale. Iniţial s-a crezut că este vorba despre eleve de la o şcoală din ţara noastră. Poliţia spune  că imaginile provin din Bulgaria. Însă unii elevi din România sunt familiarizaţi şi ei cu acest tip de drog. Gazul ilariant a devenit din ce în ce mai consumat de către cei cu vârste fragede, avertizează experţii antidrog. Halucinaţii, pierderea conştienţei şi senzaţia de relaxare sunt doar câteva dintre efectele lui. Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional! 

Aceste imagini au devenit virale pe reţelele sociale imediat după începerea anului şcolar. Şapte eleve de gimnaziu, cu ghiozdane au fost filmate în spatele unei şcoli în timp ce se drogau. Ele trăgeau din mai multe baloane care conţineau gaz ilariant. La un moment, se vede cum uneia dintre ele i se face rău şi cade pe jos în timp ce o alta încearcă să o prindă. Iniţial, s-a vehiculat că imaginile au fost filmate la o şcoală din Craiova. Poliţiştii au intrat pe fir şi au aflat că sunt din Bulgaria. 

Deşi imaginile nu sunt din ţara noastră, obiceiul nu este străin printre elevii de la noi. Gazul ilariant - cunoscut şi sub numele de "funny gas" este un sedativ incolor şi indonor folosit în special în domeniul medical, dar şi cel alimentar. Specialiştii antidrog spun că gazul ilariant este unul dintre cele mai frecvente şi utilizate droguri recreative de către tinerii cu vârste între 16 şi 24 de ani. 

Efectele  sunt diverse. Halucinaţii, euforie, râs nejustificat, senzaţie de relaxare şi dezechilibru. Drogul care îi face pe tineri să uite de probleme se vinde pe piaţă începând cu 10 lei. 

În ţara noastră, nu exista nicio interdicţie în a cumpără sau utiliza gaz ilariant. Nu figurează pe lista substanţelor interzise. 
Unele ţări au început să ia deja măsuri. În Regatul Unit, de exemplu, gazul ilariant va fi catalogat drept drog de clasa C. Cei prinşi cu protoxid de azot vor fi pedepsiţi chiar şi cu până la doi ani de închisoare. 

Afla mai multe despregaz ilarianteleviscoliinterzise
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt