Geoană îi răspunde lui Ciolacu: Nu sunt interesat de niciun ”portofel” european şi nici de alte poziţii la nivel internaţional

Geoană îi răspunde lui Ciolacu: Nu sunt interesat de niciun ”portofel” european şi nici de alte poziţii la nivel internaţional

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că nu este interesat de niciun „portofel” la nivel european şi nici de vreo altă funcţie la nivel internaţional.

„Nu sunt interesat de niciun portofel european. Sunt un pic ironic. Am spus-o şi cu alte ocazii: închei cinci ani de muncă în cadrul NATO, sunt interesat să pot să dau înapoi ţării mele experienţa şi entuziasmul meu. Nu sunt interesat de nicio poziţie la nivel european, nu sunt interesat de alte poziţii la nivel internaţional, sunt interesat să pot să dau înapoi într-o formă sau alta ţării mele ceea ce am de oferit şi ceea ce cred că România are nevoie”, a declarat Mircea Geoană joi după amiază, la Alba Iulia.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat miercuri, întrebat dacă România va cere, în negocieri, să aibă funcţia de comisar european pentru Apărare, că ţara noastră deja a început să negocieze. El a pronunţat „portofelu'”, în loc de „portofoliu”, referindu-se la această funcţie pe care ar putea-o negocia statul nostru la nivel european.

De asemenea, chestionat dacă secretarul adjunct al NATO Mircea Geoană ar putea fi o opţiune luată în considerare pentru această poziţie, liderul PSD a răspuns: „Nu, nu mi-a trecut prin cap”. „Acum că m-aţi întrebat, chiar mă întrebam cum o să arate Mănăstirea Voroneţ cu Hristos a Înviat, fără sigla NATO, doar cu sigla Comisiei”, a completat şeful Guvernului.

Afla mai multe despregeoanaciolacuportofel
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt