Germania şi Franţa le cer cetăţenilor lor din Ucraina să părăsească imediat ţara. Austrian Airlines şi Lufthansa suspendă zborurile

Germania şi Franţa le cer cetăţenilor lor din Ucraina să părăsească imediat ţara. Austrian Airlines şi Lufthansa suspendă zborurile

Situaţia devine tot mai tensionată în regiunile separatiste din estul Ucrainei: doi militari ucraineni au fost ucişi sâmbătă în urma confruntărilor cu separatiştii pro-ruşi din regiunea Donbas. Inclusiv jurnaliştii s-au aflat sub tiruri. Echipele de monitorizare ale OSCE au înregistrat sute de încălcări ale armistiţiului, în ultimele 24 de ore, iar o încercare de mediere a eşuat pentru că delegaţia rusă nu s-a prezentat. Separatiştii pro-ruşi au  deschis focul asupra a peste 20 de aşezări, conform Ministerului ucrainean al Apărării. Rebelii au folosit inclusiv artileria grea, interzisă prin acordurile de la Minsk. În acelaşi timp, autorităţile germane şi franceze le transmit cetăţenilor lor să părăsească de urgenţă Ucraina, iar două mari companii aeriene îşi suspendă zborurile către Kiev.

Doi militari ucraineni au fost ucişi, iar alţii au fost răniţi, în ultimele 24 de ore în confruntările din estul Ucrainei. Conform celui mai nou bilanţ, anunţat de autorităţile ucrainene, alţi patru soldaţi sunt spitalizaţi în urma confruntărilor cu insurgenţi separatişti proruşi în regiunile Lugansk şi Doneţk. Acesta este cel mai grav bilanţ al victimelor înregistrat în Donbas în ultimele 30 de zile, scrie Mediafax.

Inclusiv mai mulţi jurnalişti internaţionali, veniţi în regiunile separatiste din estul Ucrainei pentru a relata situaţia de acolo, au ajuns sub tiruri de artilerie, în după-amiaza zilei de sâmbătă, în regiunea Novoluganskoe, la nord de oraşul Horlivka, controlat de rebeli.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt