Gest de campion. Mihai Leu şi-a donat prima sa medalie de aur copiilor cu cancer

Gest de campion. Mihai Leu şi-a donat prima sa medalie de aur copiilor cu cancer

Campion mondial la box profesionist şi campion naţional la raliu, Mihai Leu este mai sensibil decât pare. El şi-a donat medalia de aur obţinută la Campionatul Naţional de Box din 1983 pentru a fi topită şi transformată în fundiţe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului pediatric. Mihai este la rândul său un învingător al acestei crunte boli. 
Sportivul a vizitat copiii bolnavi de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca şi a oferit primele 21 de fundiţe celor care au supravieţuit cancerului, devenind astfel Campioni ai Speranţei. 
"Această medalie reprezintă foarte mult pentru mine, fiind primul meu titlu de campion naţional, dar o dăruiesc cu inima deschisă pentru copiii care înving cancerul. Să fii campion înseamnă să ştii să visezi frumos, să te lupţi pentru ce-ţi doreşti şi să fii convins că orice este posibil. Pentru mine care am venit dintr-un sport puţin mai dur să fii campion înseamnă să nu te dai bătut niciodată, indiferent de cât de lovit eşti, indiferent de cât de aproape eşti de a ceda.
Poţi fi de multe ori la limita dintre a câştiga şi a pierde, dar este foarte important să crezi în tine şi să nu renunţi niciodată. Pentru copiii bolnavi de cancer cred că este foarte important să vadă, în primul rând, la părinţii lor că există speranţă. Există speranţă prin acest program de testare genetică oferit gratuit de MedLife şi există speranţă prin mâinile dedicate ale medicilor care îi tratează. Eu cred în şansa lor de a deveni Campioni ai Speranţei", a declarat Mihai Leu. 
Mihai Leu a fost depistat la rândul său cu cancer la colon în anul 2014. Are însă o mentalitate de campion şi acest lucru l-a ajutat şi în lupta cu boala cruntă. S-a lăsat pe mâna doctorilor, tratamentele au dat rezultate, iar în prezent Mihai Leu se bucură de o viaţă normală.
(Elena Andrei)

Afla mai multe despremihai leucopiicancer
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt