Gratuitate pentru elevi la muzee, teatru, film şi evenimente sportive

Gratuitate pentru elevi la muzee, teatru, film şi evenimente sportive

Elevii vor beneficia de gratuitate la accesul în muzee, concerte, la spectacole de teatru, operă, film, precum şi la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţiile publice, în limita bugetelor aprobate, au stabilit senatorii, care au votat un proiect de lege în acest sens, informează Profit.ro.

Pentru a intra în vigioare, măsura mai trebuie adoptată de către deputaţi şi promulgată de şeful statului.

De ce este important: În prezent, Legea învăţământului preuniversitar, adoptată anul trecut, prevede că elevii beneficiază de tarife reduse cu minimum 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă, film, la alte manifestări culturale şi sportive organizate de instituţii publice, în limita bugetelor aprobate.

Parlamentari USR, cărora li s-au adăugat reprezentanţi ai puterii, au iniţiat un proiect legislativ care stabileşte gratuitatea pentru elevi la evenimentele culturale şi sportive ale instituţiilor publice, cu argumentul că instituţiile nu cunosc sau nu aplică actuala reducere de 75%.

”Modalitatea în care se realizeazã efectiv acordarea acestei reduceri este inaplicabilă la acest moment. Fie instituţiile nu cunosc existenţa acestor dispoziţii legale, fie există impedimente serioase în aplicarea efectivă a lor”, arată iniţiatorii.

Aceştia citeză datele Barometrul de consum cultural, realizat de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, potrivit căruia 70% dintre români cred că şcoala ar trebui sã organizeze mai multe activităţi culturale, iar 65% cred că participarea tinerilor la activităţi culturale este la fel de importantă ca participarea la orele de şcoalã.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt