Greşeala lui Cherecheş: şi-a păstrat telefonul mobil

Greşeala lui Cherecheş: şi-a păstrat telefonul mobil
foto: captură video

Imagini noi cu Cătălin Cherecheş, după ce a ieşit din ţară. Acesta a fost filmat de camerele unui magazin din Ungaria, în care a intrat ca să-şi ia cartele pentru telefon. Filmările de pe camerele de supraveghere au fost esenţiale pentru poliţişti, care astfel au reuşit să-i refacă scenariul fugii din ţară.

Autorităţile germane anunţă că fostul edil ar putea fi adus în ţară abia la jumătatea anului viitor, după ce a refuzat extrădarea simplificată. În schimb, socrii lui Cherecheş au aflat că vor rămâne în arest preventiv până cel puţin la începutul anului viitor.

Imaginile au fost surprinse într-un magazin cu telefoane mobile din Ungaria, imediat după ce Cătălin Cherecheş a ieşit din România. El şi-a cumpărat două cartele de telefon, ca să poată să ia legătura cu rudele din Germania. Pe imagini, pare neliniştit. E imbrăcat obişnuit, cu vestă şi hanorac, dar nu e îngrijorat că ar putea fi recunoscut. El nu a tras gluga pe cap. Greşelea sa, conform poliţiştilor, a fost că a folosit telefonul din România, care era deja în baza de date a autorităţilor. Acela a şi fost momentul în care fostul edil a fost depistat, iar poliţiştii români au plecat pe urmele lui şi au cerut sprijin forţelor din Ungaria, Austria şi Germania.

Între timp, socrii fostului edil băimărean au ajuns din nou în faţa instanţei. Aduşi cu duba Poliţiei la Tribunal, Claudia şi Dorin Petru Gliga au refuzat să facă vreun comentariu. Ei sunt acuzaţi că au vrut să dea mită 50.000 de euro unei judecătoare, ca să îl scape de condamnare pe ginerele lor. Instanţa a decis, însă, ca cei doi să mai rămână în arest, până pe 7 ianuarie.

Aflat într-o închisoare din Bavaria, Cătălin Cherecheş a refuzat extrădarea simplificată în România, astfel că procesul poate dura între 3 şi 5 luni. El urmează să fie mutat într-un penitenciar din Munchen, unde în 1922 a fost închis şi Adolf Hitler.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt