Grevă la CFR

Grevă la CFR

Circulaţia trenurilor din întreaga ţară va fi paralizată mâine timp de 2 ore. Este vorba de o grevă de avertisment la care angajaţii CFR Infrastructură apelează după mai multe rânduri de negocieri eşuate privind contractul colectiv de muncă. În plus, ceferiştii se plâng de lipsa investiţiilor din domeniul feroviar care, spun aceştia, ar putea pune în pericol  viaţa pasagerilor. 

S-au făcut deja 6 luni de când sindicaliştii care reprezintă angajaţii CFR Infrastructură negociază cu conducerea instituţiei noul contract colectiv de muncă. Lipsa unui consens i-a împins pe aceştia la o măsură care va afecta pasagerii din zeci de trenuri din ţară.

Chiar dacă sunt afectaţi de decizia sindicaliştilor, oamenii tind să înţeleagă angajaţii CFR, chiar dacă mulţi nu au încredere că demersul lor va schimba ceva. Reprezentanţii CFR Călători au anunţat că pasagerii care vor fi afectaţi vor putea solicita banii pe bilete.

Dincolo de revendicările salariale, angajaţii CFR spun că este nevoie urgentă de investiţii în sistemul feroviar. Sorin Grindeanu a anunţat că reprezentanţii ministerului poartă zilnic discuţii cu sindicaliştii, dar o decizie poate fi luată doar după rectificarea bugetară. CFR Infrastructură şi CFR Călători au împreună aproape 40.000 de angajaţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt