Guvernul francez le-a impus angajaţilor să folosească exclusiv o aplicaţie franceză de comunicare

Guvernul francez le-a impus angajaţilor să folosească exclusiv o aplicaţie franceză de comunicare

Angajaţii guvernamentali din Franţa ar trebui să renunţe la WhatsApp, Signal şi alte aplicaţii străine de chat. În schimb, acestora li se cere să folosească pentru comunicare digitală o aplicaţie dezvoltată local.

Vineri a intrat în vigoare o circulară semnată de Primul Ministru francez Élisabeth Borne, prin care angajaţilor guvernamentali li se cere să nu mai folosească deloc aplicaţii străine de comunicare pe telefoanelor folosite la serviciu. Circulara vizează absolut toate aplicaţiile dezvoltate în afara ţării, inclusiv WhatsApp, Messenger, Telegram şi Signal, aceasta din urmă fiind considerată cea mai sigură soluţie.
În schimb, din 8 decembrie, angajaţilor guvernamentali li s-a cerut să folosească aplicaţia franceză Olvid. Olvid este o aplicaţie care criptează end-to-end mesajele şi foloseşte o structură descentralizată, fără a cere un număr de telefon sau alte date personale pentru înregistrare. Dincolo de toate aceste funcţii, Olvid a primit certificarea pentru cel mai înalt nivel de securitate de la agenţia franceză de securitate cibernetică.
Oricum, angajaţii guvernamentali nu sunt, deocamdată, obligaţi să folosească Olvid şi să şteargă celelalte aplicaţii de comunicare de pe telefoane, circulara având doar rol de recomandare.

Afla mai multe desprefrantawhatsappolvid
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt