Guvernul merge înainte cu Planul de Testare Antidrog în şcoli

Guvernul merge înainte cu Planul de Testare Antidrog în şcoli

Mai mulţi miniştrii, inclusiv cei ai Sănătăţii şi Educaţiei, au mers la Ministerul de Interne să semneze Planul Naţional de Acţiune privind Siguranţa Şcolară. Documentul prevede realizarea cadrului legal pentru testarea antidrog în şcoli.

Există însă o serie de întrebări la care niciun oficial nu a oferit un răspuns: cine va face testarea şi cine va face parte din comisia care va hotărî ce elevi vor fi testaţi.

Şapte miniştri s-au întâlnit la sediul MAI şi au semnat Planul Naţional de Acţiune privind Siguranţa Şcolară. Ministrul de Interne nu a precizat care sunt aceste acţiuni. Atât el, cât şi ministrul Sănătăţii spun însă că nu va fi vorba de o testare în masă. 

În Bucureşti, prefectul vine cu propriul plan de testare. Rareş Hopincă are de gând ca până la sfârşitul lunii septembrie să distribuie părinţilor chestionare prin care să îi întrebe dacă sunt de acord cu trei măsuri: posibilitatea testării în şcoli, efectuarea unor analize medicale periodice şi introducerea în curricula şcolară a unei ore de educaţie antidrog. Cum va implementa aceste măsuri prefectul nu ştie încă.

Incertitudine există şi la alt capitol. Nici în privinţa vârstei de la care s-ar putea face testarea nu există nimic clar. Prefectul spune că există două propuneri care vor fi analizate: fie din clasa a VII-a, fie din clasa a IX-a. 

 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt