Guvernul negociază cu două companii gigant din Qatar şi Emirate vânzarea unor acţiuni la TAROM

Guvernul negociază cu două companii gigant din Qatar şi Emirate vânzarea unor acţiuni la TAROM

Guvernul negociază cu două companii din Qatar şi Emiratele Unite, unde premierul Ciolacu este la acest moment în vizită, vânzarea unui pachet de acţiuni la compania naţională aeriană TAROM. 

"Dacă acest demers ar ieşi, pentru TAROM ar fi o gură de oxigen, iar pentru Emirates ar fi o decizie strategică interesantă ce ar deschide noi oportunităţi pentru piaţa din Europa. Să vedem ce va urma!", au declarat reprezentanţi TAROM. 

Prim-ministrul Ciolacu va avea o discuţie cu membrii Fondului Suveran de Investiţii al statului Qatar.

"Vom discuta şi posibilitatea altor proiecte de infrastructură, printre care dezvoltarea capacităţii Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara, finanţarea construcţiei autostrăzii Comarnic - Braşov şi modernizarea căii ferate Predeal - Braşov. Vorbim de proiecte mature, care pot fi realizate în parteneriat public-privat. Îmi doresc ca toţi miniştrii prezenţi să îşi prezinte proiectele şi să valorifice oportunitatea pe care o avem pentru atragerea de investiţii în România", a declarat Marcel Ciolacu.

TAROM, compania română de transporturi aeriene deţinută de stat, se confruntă de ani de zile cu dificultăţi financiare. TAROM a primit de la stat un împrumut de salvare temporar de aproximativ 36,7 milioane euro, după aprobarea de către Comisie în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat în februarie 2020.

(Elena Andrei)

Afla mai multe despretaromciolacuqatar
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt