Iarna pune stăpânire pe staţiunile montane

Iarna pune stăpânire pe staţiunile montane

Iarna a pus stăpânire pe staţiunea montană Rânca. Ninge încă de azi-noapte, iar stratul de zăpadă a ajuns la aproape jumătate de metru, ceea ce înseamnă că iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura din plin de pârtii. Autorităţile locale spun că se anunţă cel mai bun sezon de ski din ultimii ani.

Este iarnă în toată regula, în staţiunea montană Rânca. A nins continuu întreaga noapte, dar şi pe parcursul zilei. În doar câteva ore, localnicii s-au trezit cu străzile şi gospodăriile acoperite de zăpada care atingea aproape
jumătate de metru.

Stratul de omăt consistent, susţinut şi de tunurile de zăpadă artificială a făcut ca staţiunea să fie pregătită să îşi primească turiştii, iubitori ai sporturilor de iarnă. Pârtia de ski din Rânca a fost prima care s-a deschis în acest an.

Drumarii au intervinit în permanenţă cu utilaje de deszăpezire şi au împrăştiat material antiderapant, pentru a se circula în condiţii de siguranţă.

Autorităţile fac însă apel către şoferii care ajung în această zonă să aibă maşinile echipate corespunzător, cu anvelope şi chiar lanţuri de iarnă, pentru a nu rămâne înzăpeziţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt