Impact frontal, 7 morţi şi 5 răniţi

Impact frontal, 7 morţi şi 5 răniţi

Doi copii, dintre care unul de doar 3 luni, şi cinci adulţi şi-au pierdut viaţa într-un cumplit accident care a avut loc, în această dimineaţă, pe Drumul Naţional 2, în judeţul Bacău. Tragedia s-a produs după ce un microbuz a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism cu volan pe partea dreapta. Alţi 5 oameni au fost transportaţi de urgenţă la spital. Printre aceştia, şi şoferii celor două maşini.

Accidentul a avut loc în această dimineaţă la ora 8, la ieşirea din localitatea băcăuană Răcăciuni. Încă nu se cunoaşte cauza impactului, însă, după cum arată cele două vehicule, poliţiştii cred că viteza a fost principalul vinovat.

La faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe, autospeciale de stingere, echipaje de descarcerare şi chiar şi un elicopter SMURD de la Iaşi. Intervenţia a durat aproape două ore şi jumătate.

Cele 5 victime găsite în viaţă, 3 adulţi şi doi copii, au primit primul ajutor la faţa locului apoi au fost transportate la spitalul din Bacău.

În ceea ce-i priveşte pe cei doi copii, medicii spun că cel de 3 ani este în stare stabilă. Al doilea, în vârstă de 15 ani, însă…

Poliţiştii cercetează accidentul şi au deschis un dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă

Un alt accident grav a avut loc la 500 km depărtare, în judeţul Bihor, pe drumul care leagă Oradea de Carei, la ieşire din satul Biharia. Două persoane, un copil de 4 ani şi un adult, şi-au pierdut viaţa, iar alte 5 au fost rănitre şi au ajuns la spital.

Pentru salvarea victimelor, ISU Crişana a mobilizat de urgenţă la faţa locului 4 echipaje de pompieri militari, cu o
autospecială de descarcerare grea şi una de transport victime multiple. A fost, de asemenea solicitată intervenţia
elicopterului SMURD.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt