În spitale au ajuns mănuşi contaminate

În spitale au ajuns mănuşi contaminate

În plină pandemie, zeci de milioane de mănuşi medicale folosite în Asia au fost vândute în Statele Unite. Autorităţile din ambele state au deschis anchete penale pentru tragerea la răspundere a celor care au pus în pericol viaţa şi sănătatea oamenilor. Au fost descoperite chiar şi urme de sânge pe ele!

Ancheta realizată de CNN a dezvăluit faptul că mai multe firme din Thailanda trimiteau spre Statele Unite mănuşi
medicale la mâna a doua! Înainte de a fi încărcate pe vapoare şi expediate, o parte dintre acestea erau spălate şi
dezinfectate. Doar că… producătorii de echipamente medicale au început să primească numeroase reclamaţii din
partea clienţilor, care se plângeau că au primit mănuşi pline de sânge.

În total, peste 80 de milioane de mănuşi medicale uzate, încărcate în cel puţin 28 de containere, au ajuns în Statele Unite, din Thailanda. Majoritatea dintre acestea urmau să fie folosite în spitale şi cabinete medicale. Neregulile au fost sesizate încă din luna februarie, într-o perioadă în care lumea întreagă se confrunta cu o criză de produse sanitare.

Saci întregi cu alte zeci de milioane de mănuşi medicale folosite au fost opriţi în Thailanda. Deşi autorităţile au reuşit să depisteze una dintre firmele care se ocupa de export, echipamentele medicale la mâna a doua au continuat să ajungă în Statele Unite.

Autorităţile americane au declarat că au oprit comercializarea a milioane de mănuşi folosite, care nu apucaseră să plece din depozitele din America…către clienţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt