În timp ce fermierii români sunt îngropaţi de cerealele ucrainene, războiul din ţara vecină s-ar putea înteţi

În timp ce fermierii români sunt îngropaţi de cerealele ucrainene, războiul din ţara vecină s-ar putea înteţi

Războiul din Ucraina i-a adus în pragul disperării pe fermierii români, îngropaţi în grânele ieftine venite din ţara aflată în război.

Ei îşi pun speranţa în negocierile dintre miniştrii agriculturii român şi ucrainean, deşi prima tură de discuţii a fost fără niciun rezultat, a declarat la Prima News Tiberiu Stan, vicepreşedintele Asociaţiei Grânarii.

„Comisia Europeană ignoră de un an apelurile celor şase ţări de lângă Ucraina. Noi dorim să-i ajutăm, dar eforturile noastre nu sunt apreciate. Căutăm orice metodă de a atrage atenţia CE asupra legislaţiei, care nu este corectă. Noi vrem să-i ajutăm pe fermierii ucraineni, dar nu să murim noi, că nu mai are cine să-i ajute. Doar în România daunele sunt de câteva miliarde de euro. CE trebuie să-şi recunoască şi să-şi repare greşeala”, a spus Stan.

Iar războiul din Ucraina nu pare să se sfârşească prea devreme, din contra luptele s-ar putea înteţi a arătat analistul de politică externă Radu Comănescu.

„S-ar putea ajunge la varianta de luptă corp la corp, cu tranşee săpate. Rusia urmăreşte distrugerea traiului cotidian, să nu te mai poţi odihni, să nu poţi avea un ritm biologic normal. Varianta rusească de război are momentan mai multe şanse din păcate”, a subliniat analistul.

Afla mai multe desprecerealerazboirusiaucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt