Încă o femeie atacată de un câine pe stradă

Încă o femeie atacată de un câine pe stradă

O femeie din Bucureşti a fost muşcată pe o stradă din Sectorul 1 de un câine, metis de pitbull, scăpat dintr-o curt!  Poliţia s-a sesizat din oficiu, iar stăpânul animalului riscă o pedeapsă cuprinsă intre şase luni şi trei ani de închisoare pentru că nu a luat nicio măsură ca să prevină acest atac.

Este insă nevoie ca victima să depună o plângere oficială. Cosmin Neagu, reprezentantul unei asociatii chinologice, invitat la FOCUS 14 a declarat că ,,acei câini metişi şi câinii de rasă care nu prezintă valoare din punct de vedere chinologic ar trebui sterilizaţi, aşa cum legea ne obligă pe toţi. Toate animalele care au stăpâni ar trebui supravegheate, să se afle exclusiv pe proprietatea stăpânilor lor alături de stăpâni, iar animalele care nu au stăpân nu ar trebui să existe, iar dacă există să fie duse în centre specializate în acest sens."

Cosmin Neagu a mai precizat că ,,cei care deţin câini din rasele considerate agresive sau periculoase au această obligaţie de a-şi înregistra câinii la poliţie.În cazul în care nu o fac, răspund conform legii. Nimeni nu poate invoca necunoaşterea legii." 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt