Încă un atac rusesc pe malul Dunării

Încă un atac rusesc pe malul Dunării

Românii din satele dunărene trăiesc din nou cu frica în sân. În ultimele trei zile, atacurile cu drone ruseşti de la graniţa cu România s-au înteţit. Sistemele de apărare antiaeriană ucraineană au distrus, în ultimele 24 de ore,  23 din cele 33 de drone de fabricaţie iraniană lansată de Moscova asupra Ucrainei.

În timpul unui atac cu drone de aproape trei ore asupra regiunii Odesa, mai multe silozuri din porturi au fost avariate iar din păcate, un om şi-a pierdut viaţa.  La Izmail, au fost explozii toată noaptea. La Chilia Nouă au ars mai multe depozite de cereale. Mai mulţi români au suprins atacul de pe malul celălalt, de la Grindu. 

Sistemele de apărare antiaeriană au distrus 23 din cele 33 de drone de fabricaţie iraniană şi rachete. În acelaşi timp, oamenii din satele dunărene Plauru şi Ceatalchioi, sunt speriaţi şi se tem pentru vieţile lor din cauza atacurilor furibunde. Localităţile sunt doar la un mal distanţă de Ismail. În Plauru, puţinii locuitori rămaşi pot auzi sirenele de bombardament care sună în Izmail de mai multe ori pe săptămână.
Oraşele-port aflate pe Dunăre nu au fost singura ţintă a ruşilor. A fost o noapte lungă şi la Kiev. Mai multe rachete au vizat capitala însă toate au fost doborâte de apărarea antianeriană. Din fericire nu au existat nici victime, nici pagube.
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt