Încă un azil de bătrâni ilegal a fost descoperit de autorităţi

Încă un azil de bătrâni ilegal a fost descoperit de autorităţi

Încă un azil ilegal a fost descoperit de autorităţi. Într-un centru din judeţul Iaşi, aproape 30 de bătrâni stăteau înghesuiţi în şase camere, iar inspectorii au găsit peste tot mizerie şi pereţi scorojiţi. Deşi azilul ar trebui închis, autorităţile sunt cu mâinile legate deocamdată, pentru că se află pe o proprietate privată, iar cei internaţi nu s-au plâns de condiţii.

Centrul de bătrâni este de fapt o casă în localitatea Prisăcani, iar care stau 28 de persoane. La controale, inspectorii au descoperit condiţii improprii de cazare şi tratament. 17 oameni au mutaţie la adresa respectivă, iar restul locuiesc cu chirie. Pe fir a intrat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.
Nereguli au fost găsite şi de Direcţia de sănătate publică. Nu există vreun contract încheiat între centru şi doctorii care vin la bolnavi. Poliţia a deschis dosar penal pentru infracţiunea de exercitarea unei profesii sau activităţi, fără drept. Fiind însă o proprietate privată, centrul nu a putut fi închis deocamdată, în ciuda tuturor neregulilor găsite.
 
Poliţiştii şi inspectorii de la instituţiile implicate vor controla din nou azilul de la Prisăcani, apoi autorităţile vor lua o decizie privind închiderea lui.

 

Afla mai multe despreazilbatraniiasiancheta
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt