Incendiile din Italia fac victime printre turişti. Cel puţin cinci persoane au fost rănite iar un copil a ajuns la spital

Incendiile din Italia fac victime printre turişti. Cel puţin cinci persoane au fost rănite iar un copil a ajuns la spital

Cel puţin cinci persoane au fost rănite în urma incendiilor violente de pădure care au devastat sudul Italiei în ultimele zile, în mijlocul celui mai dur val de căldură din această vară, relatează The Guardian. O fetiţă de cinci ani a fost dusă la spital, însă conform informaţiilor disponibile la acest moment, starea ei de sănătate este stabilă iar viaţa nu i-a fost pusă în pericol.

În jur de 800 de persoane au fost evacuate din casele lor, din zone turistice şi dintr-o mânăstire de călugăriţe, după ce un incendiu s-a declanşat la Pineta Dannunziana, o rezervaţie naturală de 53 de hectare din Pescara. Incendiul vine ca urmare a valului de căldură extremă care loveşte sud-estul continentului european în ultimele zile.

„A trebuit să evacuăm un număr mare de locuinţe şi de spaţii turistice din cauza fumului. Cea mai mare problemă este aerul fierbinte împins de vânt. Facem tot ce putem pentru a minimiza impactul”, a spus primarul din Pescara, Carlo Masci.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt