Incendiu de proporţii la Salonta: Un depozit de mase plastice a luat foc. Fumul se îndreaptă spre o localitate din Ungaria

Incendiu de proporţii la Salonta: Un depozit de mase plastice a luat foc. Fumul se îndreaptă spre o localitate din Ungaria

Un incendiu de proporţii a izbucnit în această dimineaţă la Salonta, în judeţul Bihor. Arde un depozit de mase plastice. Sunt mari degajări de fum, iar ISU Crişana este pregătit să emită un mesaj RO Alert dacă fumul se va îndrepta către zonele locuite.

„Incendiul se manifestă violent, cu degajări mari de fum şi gaze toxice. La sosirea pompierilor ardea o hală de 600 metri pătraţi, respectiv alte două hale, precum şi materialele plastice depozitate în curtea firmei. În momentul de faţă, incendiul e localizat, nu există pericol de propagare, colegii lucrează la lichidarea focarelor”, a spus la Digi24 Camelia Roşca, purtator de cuvânt ISU Bihor.

„Depozitul e amplasat la undeva marginea oraşului, însă la aproximativ 100 de metri există locuinţe. Dacă vântul îşi schimbă direcţia, vom avertiza populaţia în sistemul Ro Alert”, a adăugat ea.

Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu, a spus la Digi24 că suprafaţa pe care are loc incendiul este exinsă, ard granule din plastic folosite în industria maselor plastice şi că fumul spre îndreaptă spre o localitate din Ungaria.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt