Incendiu la Politehnica din Bucureşti. Motivul: echipament aflat la subsolul clădirii Rectoratului

Incendiu la Politehnica din Bucureşti. Motivul: echipament aflat la subsolul clădirii Rectoratului

Reprezentanţii Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) afirmă că, din informaţiile pe care le deţin, incendiul care a izbucnit marţi a fost provocat de un echipament aflat în subsolul tehnic al clădirii Rectoratului, care s-a defectat, fără avea însă flacără deschisă, dar cu degajarea unei cantităţi importante de fum.

"Din informaţiile pe care le avem în acest moment, incendiul a fost provocat de un echipament aflat în subsolul tehnic al clădirii Rectorat a UPB. Acesta s-a defectat, fără avea însă flacără deschisă, dar cu degajarea unei cantităţi importante de fum", se arată într-un comunicat de presă al UPB.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost "prompt" semnalat de către personalul de serviciu în urma declanşării sistemelor de detecţie şi avertizare la incendiu şi la faţa locului s-au deplasat peste 10 echipaje de pompieri, care au intervenit "imediat".

"Astfel, a fost identificat exact perimetrul afectat şi incendiul a fost stins în scurt timp. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, pagubele materiale urmând a fi evaluate. Personalul aflat în clădire la momentul producerii incidentului a fost evacuat de urgenţă, conform procedurilor standard în astfel de situaţii. Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale. Universitatea Politehnica din Bucureşti mulţumeşte ISU Bucureşti şi membrilor echipajelor de intervenţie pentru profesionalism, rapiditate şi implicare", se menţionează în comunicat.

Un incendiu s-a produs, marţi, la subsolul clădirii Rectoratului Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, nu au fost persoane surprinse de incendiu. La faţa locului au fost mobilizate 10 autospeciale de stingere.

ORA 18:14 UPDATE ISUBIF: Incendiul de la Politehnică a fost stins; nu sunt persoane rănite

Incendiul de la subsolul rectoratului Universităţii Politehnica a fost stins de pompieri şi nu au fost înregistrate victime, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

Conform ISUBIF, incendiul s-a manifestat la subsolul clădirii, pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, într-o cameră tehnică.

ISUBIF anunţă că a fost redus numărul autospecialelor de la faţa locului.

Un incendiu s-a produs, marţi, la subsolul clădirii rectoratului Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, nu au fost persoane surprinse de incendiu.

La faţa locului au fost mobilizate zece autospeciale de stingere.

ORA 16:17 ISUBIF: Incendiu la subsolul clădirii rectoratului de la Politehnică

Un incendiu s-a produs, marţi, la subsolul clădirii rectoratului Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, nu sunt persoane surprinse de incendiu.

Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, fără a se vedea flacăra.

Conform ISUBIF, au fost alertate zece autospeciale de stingere.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt