Incendiu la spital, sute de pacienţi evacuaţi

Incendiu la spital, sute de pacienţi evacuaţi

Un incendiu a izbucnit aseară la Spitalul Judeţan Suceava. Flăcările au cuprins un salon al secţiei de ginecologie. Peste 300 de pacienţi, dintre care 100 de copii au fost evacuaţi. Printre ei se aflau şi 57 de nou-născuţi. La faţa locului a fost activat planul roşu de intervenţie. Din fericire, nu au existat victime.

Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean Suceava au trăit clipe de coşmar când flăcările au cuprins un salon al secţiei de ginecologie de la etajul 4. Din cauza fumului dens, pacienţii de la etajul unde a izbucnit incendiul şi până la etajul 9 au fost evacuaţi.

Imediat au fost alertaţi pompierii, care au activat planul roşu de intervenţie. La faţa locului au ajuns toate forţele şi
mijloacele detaşamentului de pompieri Suceva şi au fost solicitate şi ajutoare din teritoriu.

329 de pacienţi au fost evacuaţi. Printre aceştia şi peste 100 de copii. 57 dintre ei erau nou-născuţi. Pacienţii de la etajul 4 au fost relocaţi în alte secţii, iar cei de la etajele superioare sau întors în saloane după lichidarea incendiului.

Cauza incendiului ar fi un aparat electric defect. Însă anchetatorii fac cercetări în continuare pentru a afla cu
exactitate de la ce a pornit focul. Incendiile în spitale româneşti sunt tot mai frecvente în ultima perioadă. În noiembrie 2020 flăcările a cuprins secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Piatra Neamţ. 10 pacineţi infectaţi cu Covid 19 au murit arşi de vii. Două luni mai târziu, Spitalul Matei Balş din Capitală era în aceeaşi situaţie. 20 de
oameni au murit aici. Au urmat incendii la Spitalul de Boli Infecţioase din Cosntanţa unde, în octombrie anul trecut au murit 7 oameni, dar şi la Spitalul Judeţean Ploieşti, unde 2 persoane şi-au pierdut viaţa.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt