Incendiu uriaş la o hală de deşeuri toxice

Incendiu uriaş la o hală de deşeuri toxice
Digi24

Incendiu uriaş într-o hală cu deşeuri de lângă Ploieşti. Peste 500 de tone de materiale toxice s-au făcut scrum. Focul ar fi fost pus chiar de un angajat al firmei care opera incineratorul. La faţa locului au ajuns ministrul Tanczos Barna, dar şi şeful Gărzii Naţionale de Mediu.

Lucrurile devin complicate pentru anchetatorii care cercetează incendiului de la Parcul Industrial Brazi. În
interiorul halei, al cărei acoperiş s-a prăbuşit, s-ar afla fi aflat un bărbat care a ars de viu. Este vorba de un angat al firmei care opera incineratorul de deşeuri. Tot el ar fi fost cel care a pus intenţionat focul. Tatăl piromanului le-a spus poliţiştilor că ştia de intenţia fiului său de a-şi pune capăt zilelor. Vecinii tânărului au rămas consternaţi la aflarea veştii.

Datele anchetatorilor susţin tot mai clar ipoteza unei mâini criminale. Şi proprietarul incineratorului întăreşte această idee.

Din cauza proproţiilor incendiului, dar şi a cantităţii mari de deşeuri periculoase care au ars, ANM a emis o atenţionare. Norul toxic a ajuns inclusiv deasupra Capitalei. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna a ajuns la locul incendiului în această dimineaţă.

Ministrul a cerut un raport privind cantităţile de deşeuri depozitate la Brazi. De altfel, incineratororul era oprit oprit încă din ianuarie ca urmare a unei decizii de suspendare a activităţii.

Cercetările la faţa locului sunt în plină desfăşurare. Autorităţile aşteaptă ca incendiul să fie lichidat în totalitate
pentru a putea pătrunde în incintă clădirii pentru investigaţii suplimentare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt