Incendiul de la Spitalul din Constanţa. Şeful ANMCS, demis de Cîţu: Premierul a suspendat vizitele de evaluare din spitale în aprilie

Incendiul de la Spitalul din Constanţa. Şeful ANMCS, demis de Cîţu: Premierul a suspendat vizitele de evaluare din spitale în aprilie

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Managementul Calităţii în Sănătate (ANMCS), Vlad Berbecar, care a fost demis de premierul Florin Cîţu în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, susţine că şeful Executivului a suspendat vizitele de evaluare din spitale în 15 aprilie 2021, cu o lună de zile înainte ca acesta să fie numit în funcţie la propunerea USR PLUS. Cîţu l-a acuzat pe şeful ANMCS că „de când a intrat în funcţie, nu a mai făcut nicio evaluare”.

„Am aflat de la televizor că am fost demis de premierul Florin Cîţu. Motivul oficial este că de la numirea în funcţie nu au mai avut loc evaluări ale unităţilor sanitare.

Poate Florin Cîţu nu ştie, dar în cadrul întregului proces de evaluare şi acreditare a unităţilor sanitare cu paturi sunt suspendate vizitele de evaluare pe durata stării de alertă, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 28 din aprilie 2021, adoptată de acelaşi premier. Practic, Florin Cîţu a suspendat vizitele de evaluare din spitale în 15 aprilie 2021, cu o lună de zile înainte ca eu să fiu numit în funcţie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt