Închisoare pentru şoferii beţi, drogaţi sau fără permis

Închisoare pentru şoferii beţi, drogaţi sau fără permis

Legea Anastasia a fost votată de Parlament. Astfel... şoferii băuţi, drogaţi sau fără permis, care produc accidente mortale, nu vor mai avea parte de clemenţă - adică nu vor mai putea primi condamnări cu suspendare. România este în continuare pe primul loc în Europa la numărul de oameni care mor în accidente rutiere.

A fost nevoie ca o copilă,Anastasia, să moară pentru ca legea să se schimbe în România. După ce fetiţa, în vârstă de 4 ani, a fost omorâtă de o şoferiţă care conducea fără premis. Tragedia a avut loc pe 1 iunie, în faţa casei sale, unde se juca. Parlamentarii au decis că este nevoie de pedepse mai dure pentru şoferii inconştienţi.

Cine produce un accident mortal sub influenţa băuturilor alcoolice, a drogurilor sau nu deţine permis, va merge direct la închisoare. Pedeapsa cu suspendare nu va mai fi posibilă. Numărul accidentelor mortale din România este cel mai mare din Europa. Asta şi pentru că în România a crescut numărul celor depistaţi fără permis în trafic, al celor care cred că...dacă ştiu să conducă...nu au nevoie şi de atestat.

Deşi numărul celor trimişi în judecată pentru accidente mortale de circulaţie a crescut, mare parte ajung să îşi execute pedeapsa în libertate sau...să fie condamnaţi cu suspendare. În 2019 Mario Iorgulescu a provocat un accident mortal iar instanţa la condamnat la aproape 16 ani de închisoare. NU a efectuat nicio zi pentru că...a fugit din ţară. În momentul accidentului Mario Iorgulescu era beat şi sub influenţa drogurilor, aşa a arătat expertiza.
Acum doi ani, o femeie care conducea sub influenţa alcoolului a omorât două fete, pe troutuar, în cartierul Andronache din Bucureşti! A fost condamnată la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt