INFERNUL DIN GRECIA CONTINUĂ

INFERNUL DIN GRECIA CONTINUĂ

Grecii ale căror case au fost distruse de incendiile devastatoare din ultimele zile sunt extrem de supăraţi pe
autorităţi! Aceşti spun că nu s-au luat toate măsurile care se puteau lua pentru a le fi salvate locuinţele dar şi pentru a stinge focul care face ravagii de zile întregi! În plus, se discută tot mai mult despre posibilitatea ca incendiile să fi fost provocate intenţionat. Doi bărbaţi bănuiţi de acest lucru au fost deja arestaţi.

La aproximativ 100 de kilometri de Evia, în Avgaria, locuitorii au fost sfătuiţi să plece dar mulţi dintre ei refuză acest lucru. Aşa că, preferă să stea de pază şi să doarmă în schimburi pentru a încerca să îşi salveze casele de prăpăd.

Şi locuitorii din Atena sunt extrem de supăraţi din cauza situaţiei actuale şi consideră că autorităţile i-au lăsat singuri în lupta cu focul.

Şeful protecţiei civile a fost atât de emoţionat în timpul unei conferinţe de presă încât părea că va izbucni în plâns din clipa în clipă.

În tot acest timp, pompierii se luptă în continuare cu flăcările şi sunt recunoscători pentru ajutoarele primite din alte ţări în timp ce critică autorităţile elene.

Pompierii veniţi să ajute la stingerea incendiilor sunt efectiv uimiţi de gravitatea acestora.

Din cauza gravităţii incendiilor care nu au mai fost întâlnite în Grecia de mai bine de 30 de ani, se pune acum întrebarea dacă nu cumva acestea au fost provocate chiar de oameni. Până acum, doi bărbaţi au fost arestaţi şi sunt acuzaţi că au pornit mai multe incendii în mod intenţionat. În timp ce grecii îşi arată nemulţumirea faţă de reacţia autorităţilor, pompierii români primesc laude şi mulţumiri din partea localnicilor din zonele afectate.

”În momentul în care ne întorceam de la intervenţie, murdari şi obosiţi, am fost aşteptaţi de un grup de
localnici ce s-au strâns în faţa mănăstirii unde ne odihnim, pentru a ne aplauda şi mulţumi pentru ceea ce
facem pentru ei”

”Ceea ce contează foarte mult e gratitudinea cu care ne întâmpină localnicii, ce ne încarcă cu energie şi ne oferă
puterea să o luăm de la capăt în fiecare zi. Sunt doar două dintre mărturiile salvatorilor români care luptă cu flăcările în insula Evia.Şi reţelele de socializare sunt pline de mesaje de mulţumire.”

"Fraţi şi surori din România, vă mulţumim pentru ajutor". a scris un grec pe facebook

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt