Insula Rhodos a rămas fără curent electric şi fără apă. Sunt incendii de amploare în partea de nord a Mediteranei

Insula Rhodos a rămas fără curent electric şi fără apă. Sunt incendii de amploare în partea de nord a Mediteranei

Sunt incendii de pădure de amploare în partea de nord a Mediteranei, în GreciaTurcia şi Italia. O mare parte din insula Rhodos a rămas duminică fără curent electric şi apă, din cauza unui incendiu de vegetaţie care a afectat reţelele de alimentare. Soldaţii greci au venit să ajute pompierii care se luptă cu focul. Două localităţi aflate în calea incendiului au fost evacuate parţial.

Incendiul din Rhodos s-a extins mai repede decât se aşteptau autorităţile, din cauza temperaturilor mari şi a vegetaţiei foarte uscate. Ambele centrale electrice de pe insulă au fost închise, aşa că s-a întrerupt curentul şi apa. Zeci de pompieri au intervenit de urgenţă. Au primit ajutor de la voluntari, de la armata elenă şi de la avioane specializate. Aeronavele au luat apă direct din mare.

Sunt incendii şi în partea continentală a Greciei, mai precis în apropiere de Patras, în Peloponez. Focul a început în pădurile din zona de deal şi s-au extins apoi în zona de coastă. De asemenea, din cauza focului, autostrada care leagă Patras de Corint şi Atena a fost blocată. Pe unde au trecut flăcările, au rămas în urmă distrugeri mari.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt