Interlopul Boenică, extrădat după 15 ani

Interlopul Boenică, extrădat după 15 ani

Celebrul interlop Romeo Ursu, zis şi Genică Boenică, a fost adus în România. El a fost extrădat din Iordania, unde a stat ascuns timp de 15 ani. Boenică era dat în urmărire generală din 2008 şi este condamnat în două dosare. Interlopul va sta în spatele gratiilor mai bine de 10 ani. 

Genică Boenică a ajuns la ora 9 pe aeroportul  din Otopeni, escortat de poliţişti şi mascaţi. După 15 ani petrecuţi în străinătate, el a dus direct la penitenciarul Rahova. Cu zâmbetul pe buze, interlopul a sfidat din nou, în stilul caracteristic, autorităţile. În vârstă de 55 de ani, Boenică va sta cel puţin 10 ani în spatele gratiilor.

Genică Boenică este acuzat, în cele două  dosare, de complicitate la tentativă de înşelăciune, construirea unui grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de  operaţiuni financiare frauduloase. În 2008, când a fost condamnat, el a fugit în Iordania. În toţi aceşti ani, a postat pe reţelele  de socializarea mai multe mesaje ironice la adresa autorităţilor din România, care nu au reuşit să îl extrădeze până acum.

Boenică a fugit cu  toată familia - soţie,  copii şi nepoţi. Toţi au dus în Iordania o  viaţă de lux.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, s-a lăudat pe reţelele de socializare cu extrădarea lui Boenică. Genică Boenică  a fost, în tot acest timp, rezident în Iordania. Tocmai din acest motiv, autorităţile din România nu au reuşit să îl extrădeze până acum. În 2021 însă, ministrul de externe al României a făcut o vizită la Amman şi a semnat cu Iordania un tratat privind extrădarea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt