Invenţiile lui Leonardo da Vinci, expuse la Arad

Invenţiile lui Leonardo da Vinci, expuse la Arad

45 de modele ale invenţiilor proiectate acum 500 de ani de Leonardo da Vinci pot fi văzute, până la sfârşitul lunii decembrie, la o expoziţie itinerantă găzuită de Muzeul de Artă din Arad.
Expoziţia, intitulată "Leonardo Da Vinci – The Machines'', a fost prezentată în 112  oraşe din lume şi a fost vizitată de  peste 20 milioane de oameni.
Cei curioşi pot încerca şi exponentele interactive. După ce au văzut expoziţia, pentru unii dintre vizitatori misterul care inconjoară geniul lui Leonardo Da Vinci este şi mai mare.
Expoziţia este organizată de autorităţile din Arad sub patronajul reprezentanţelor oficale ale Italiei în România şi cu sprijinul Muzeului Leonardo da Vinci din Italia.
 
Modelele reproduc fidel schiţele şi proiectele originale, care nu au fost reproduse niciodată în timpul vieţii inventatorului. Materialele alese pentru reconstrucţia maşinilor sunt similare celor care ar fi fost folosite în perioada renascentistă. 
 
Viziatatorii au fost purtaţi de la inventantorii din urmă cu 500 de ani, la cei din zilele noastre. Au văzut şi demostraţia robotică a elevilor clubului Robo Team Alpha de la Liceului "Sfânta Maria" Arad. Atmosfera a fost întreţinută de  un concert de chitară inclusiv cu muzica din perioada Renaşterii, susţinut de către Costin Soare. 
 
Expoziţia poate fi vizitată până la sfârşitul lunii decembrie. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt