,,Invictuşii" României s-au întors acasă cu 13 medalii

,,Invictuşii" României s-au întors acasă cu 13 medalii

S-au întors răniţi sau chiar schilodiţi din Afghanistan sau Iraq, însă nu au abandonat lupta cu viaţa şi au iesit învingători de două ori. Acum şi pentru că s-au întors de la de la jocurile Invictus  cu 13 medalii. Vorbim despre militari români premiaţi chiar de Prinţul Harry, fondatorul Jocurilor Invictus.

În ropote de aplauze, militarii români s-au întos acasă, cu medaliile de gât. A fost cea mai prolifică participare a delegaţiei României la Jocurile Invictus, care anul acesta s-au ţinut la Dusseldorf, în Germania. Printre cei patru medaliaţi cu aur se numără şi Gabriel. 
O poveste emoţionantă are şi Valentin, veteran de război după misiuni în Afghanistan. Colegii spun despre el că e un exemplu de perseverenţă şi un munte de curaj.
După ce au luptat cu mândrie pentru România pe front, invictuşii spun că au acelaşi sentiment şi atunci când participă în competiţiile sportive. Susţinut de fiica lui, chiar la Dusseldorf, a fost şi Marcel, care s-a întors acasă cu două medalii la gât.
 
Jocurile Invictus au fost fondate de Prinţul Harry în 2014, decizie luată după luptele pe care le-a purtat chiar el în Afghanistan, ca pilot de elicopter. Competiţia are ca scop recuperararea psihică şi fizică, prin sport, a militarilor răniţi.
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt